Don Clarre

Barer, baderskor, restaurangbord, regattor, drinkar och dandys. Från krögare och klädeshandlare startade Claes Sjögren upp en galleriverksamhet 1995 öppet endast under sommartid. Under år 2016 sålde Clarre sitt fysiska galleri i Torekov och öppnade ny verksamhet online här på DonClarre.com där du kan förvärva ett begränsat antal av signerade litografier men även ställa frågan om du kan köpa originaltavlan, om den finns kvar.  

Don Clarre är full av kreativitet och energi, vilket visar sig i hans produktivitet på väggarna och hans engagemang i byns bad- och kulturliv. Don Clarre startade ”Morgonbryggans vänner” och han är involverad i Torekov Art Center.

För några år sedan blev han tilldelad Torekovs kultur och miljöpris.
– ”Det värmde, men det var absolut inget jag väntat mig. Att hitta på saker och vara kreativ har varit mitt livselixir. Torekov har betytt mycket för mig. Det blev på något sätt en form av avstamp på mig och konsten.”

Claes Sjögren, växte upp i Stockholm, men har sedan barnsben tillbringat somrarna i Torekov, där föräldrarna skaffade sommarbostad i början av 50-talet. Efter flera års bortavaro, kom han tillbaka under tidigt 80-tal för att slå sig ner. Det var innan han kunde leva på sitt måleri.

Under 15 års tid drev han klädeshandel i Torekov, Båstad och Marstrand under sommarsäsong med namnet ”Don Clarre”. Något som han så småningom kunde kombinera med att måla och gå konstutbildningar på höstarna. Han började också arrangera mannekänguppvisningar vilket utvecklades till en årlig hamnfest. Clarre var alltså även initiativtagare till den idag årliga ”Torekovs Hamnfest”. Utöver detta startade han även Hamnkrogen som han drev under tre år och som idag finns kvar – både i Torekov och Båstad.

Clarre målar i olja akryl, pastell i olika blandtekniker. Många av hans målningar återspeglar det lite dekadenta 50- och 60-talslivet och har doft av party, rök och eau de cologne.

Nu har du chans att förvärva Clarres unika tavlor och stödja hans fortsatta arbete med konst genom att vara en av få som köper han unika verk som litografi, signerade av konstnären själv och med ett begränsad upplaga.

Bienvenue!